motor geschiedenis

Mijn motor verleden:

Met mijn 17e heb ik een Honda CB350F gekregen van mijn broer, de motor had een kromme krukas en daardoor ging steeds de dynamo stuk. En aangezien hijzelf een Triumph had gekocht mocht ik zijn oude motor hebben om op te rijden. Toen ik 18 werd kon ik voordelig een ander motorblok op de kop tikken, en ik had dus toen een goede motor om op te rijden.

Dat kwam goed uit want ik moest de militaire dienst in en ik werd geplaatst bij de Koninklijke Marechaussee in Wezep waar ik motor ordonnans werd. Daar reden we op de Moto Guzzi 500.

Mijn CB350F heeft het 2 jaar volgehouden en toen kreeg ik een vastloper, dus ik op zoek naar een andere motor, dat werd een Honda CB550F super sport. Dit was een hele vooruitgang en daar heb ik menig jaar mee gestuurd. Toen kwam vrouw en kind en de motor heeft plaats gemaakt.

Na enkele jaren gingen we uit elkaar en toen begon het bloed weer te kriebelen, er moest weer een motor komen, dit werd een Honda CB550K1 daar heb ik een 2 jaar opgereden, en toen kwam ik een motor tegen welke ik voor onderdelen wilde gaan gebruiken.

Dit was een Honda CB650c een motor welke 2 jaar stil had gestaan, maar nadat ik de benzine had vernieuwd en de remmen weer gangbaar had gemaakt vond ik het zonde om deze motor te demonteren. Hij reed als grote, in die tijd was mijn dochter op de leeftijd dat ze wel mee wilde toeren. Vanaf die tijd was het dus gezellig eens een toerritje maken. Deze motor beviel uitstekend, was het niet dat ik mijn huidige vriendin leerde kennen. Zij woont aan de andere kant van het land, en na 1 weekeinde 1200 km op de CB650 gereden te hebben kreeg ik een zere kont van het zitten.

 

Op de terug weg langs de plaatselijke motordealer en daar stond ie dan, mijn wens uit ver vervlogen tijden. De Goldwing 1200 Interstate kleur Candy Wineberry. Ik was gelijk verkocht, en de motor ook. Waarom nu nooit eerder een Goldwing gekocht kunt u zich afvragen, maar in die tijd veranderde ik ook gelijk van baan en ik kon een gebruik maken van een leuke oprot premie. Het leek of mijn hele leven een andere wending kreeg.

Inmiddels heb ik al menig kilometers afgelegd op de Goldwing welke wij OPA noemen, omdat hij met zijn leeftijd ons overal nog naar toe brengt en we met veel plezier de regen en andere barre weeromstandigheden trotseren.

 

©AZ66 april 2012